Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че светът все още не

...
 
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че светът все още не
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия иска политиката на геноцид да стане новото нормално

 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че светът към момента не се е обединил задоволително в осъждането на съветските военни закононарушения, осъществени в страната му, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Русия желае политиката на геноцид да стане новото обикновено.Те желаят геноцидът да стане нещо, което се случва на назад във времето.Те желаят да замразят войната и да трансфорат шокиращи подиуми в нещо всекидневно ”, сподели Зеленски в свое видеообръщение към студенти в Хага.

След срещата на върха на Г-20 в Индия предишния уикенд Украйна остро разкритикува заключителната декларация, която не осъди Русия за пълномащабната инвазия в Украйна, само че акцентира на териториалната целокупност на границите. Г-20 е трябвало единомислещо да призове Москва неотложно да постави завършек на нашествието, съобщи Киев след срещата.

Междувременно Зеленски похвали Нидерландия, че е съдружник на неговата страна.

“Тяхното присъединяване ни оказва помощ да сплотим света в името на общи полезности ”, сподели украинският президент

Нидерландия е една западните страни, които дават военна помощ на Киев. Тя също по този начин има намерение да взе участие в проектите за даване на Украйна на изтребители Ф-16.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР